V posledních dvou letech koronavirová pandemie významně podpořila objednávání jídla s sebou i vaření vlastních obědů. Pokud si tedy chcete vařit pokrmy do práce, případně se vám zamlouvá koncept „take away“, neobejdete se bez vhodného jídlonosiče. V následujících řádcích vám prozradíme hned několik důvodů, proč si takového pomocníka zakoupit.
Sice můžete používat klasické misky s víčkem, nicméně jídlonosič (slangově ešus) je mnohem praktičtější. Zapomeňte na jednorázové nádobí, které má negativní dopad na životní prostředí.
Šetří přírodu i vaši peněženku
V podstatě nezáleží na tom, jestli zvolíte jídlonosič nerez, nebo plast, protože obě varianty mají stejné výhody. Kvalitní provedení vám umožní uchovávat a přenášet pokrmy. Zbavíte se jednou provždy jednorázových obalů, a tím ušetříte ročně neskutečné množství peněz. Pomůžete také planetě, která je přeplněná plastovým odpadem.
Zvolíte si počet misek
Velice žádaný je především jídlonosič plast s třemi a čtyřmi patry. Jednotlivé misky se skládají na sebe a spojují se praktickou sponou, která usnadňuje přenášení. Co se týče objemu misek, i tento parametr se může lišit. Tradiční jsou misky s objemem 1 litr, přičemž do třech takových misek se bez problémů vleze i několikachodové menu. V jedné misce budete mít polívku, v druhé hlavní jídlo a v třetí i dezert.
Kvalitní materiál je alfou a omegou
Při výběru se budete rozhodovat i mezi několika materiály. Nerezové jídlonosiče jsou velice odolné a snadné na údržbu, takže vám vydrží klidně i dlouhá léta, přestože je budete používat každý den. Plastové jídlonosiče jsou také charakteristické dlouhou životností, neboť se většinou pro jejich výrobu používá kvalitní plast. Zvolit si navíc můžete i pestřejší barvu, pokud ji prodejce nabízí.
Tak neváhejte a pořiďte si jídlonosič na své obědy či večeře.