Každý den není tím růžovým a ideálním. Naštve vás kolegyně v práci, ráno se nepohodnete s partnerem či dítko přinese ze školy zase špatnou známku a do toho přijde večer před kinem zjištění, že se nevejdete do vašich oblíbených džínů. Řešením nemusí být jen pořádná porce čokolády, a pokud ano, raději sáhněte po té kvalitní hořké, která […]
Rubrika: Gastronomie
Lahodná káva pro vaši potěchu i osvěžení
Většina z nás má kávu doslova za každodenní nezaměnitelný a neopomenutelný nápoj. Pijeme ji ráno, v poledne i k večeru, mnozí ale prokládají kávou ještě tyto všechny tři „porce“. Někdo má rád kávu černou, jiný si ji dopřává s mlékem, další doplní i o cukr, smetanu, med nebo třeba skořici. Také variant káv máme mnoho, rozdíly jsou ve velikosti, […]
Lahodné rolády na pět způsobů!
Spojení nadýchaného těsta, lehkého krému a ovoce nebo čokolády, dělá z rolády ideální moučník pro nedělní odpolední siestu. Příprava je velice rychlá a snadná. Proto se ovažte zástěrou a vyzkoušejte naše TOP recepty na tuto sladkou dobrotu. Piškotová roláda s džemem a šlehačkou Roládová klasika, kdy se spojí nadýchaný piškot s oblíbeným džemem a vrstvou ušlehané smetany. Takhle […]
Krůta v kuchyni na jaře
Krůtí maso má vysoký obsah bílkovin, je zdrojem vitaminů B3, B6, B12 a také draslíku, fosforu a zinku. Kromě toho má také mnoho dalších výhod, mimo jiné kulinářskou různorodost. Se zeleninou, vařené, s přídavkem exotických chuťových tónů nebo jako složka polévky – to jsou jen některé příklady jeho použití. Představujeme vám špetku informací o krůtím […]
Jak vybrat správné maso pro grilování?
Grilování je mezi Čechy velmi oblíbené. Často však ke své škodě volíme nesprávné maso. Základem každého kulinářského úspěchu jsou totiž kvalitní suroviny. Obecně pro tento druh přípravy je vhodné tučnější maso, které procesem grilování zkřehne a získá svoji typickou chuť. Další důležitým atributem je vyzrálost. V orientaci vám může pomoci etiketa na baleném mase nebo […]
Začněte důvěřovat více přírodě a pusťte se do zeleniny
Zdá se vám, že na vás něco „leze“ a chcete si koupit nějaké ty vitamínové tablety, aby vám bylo lépe? To v tuto dobu rozhodně není nutné. Raději si namíchejte pořádný zeleninový koktejl. Proč? Protože díky zelenině můžeme být zdravější a vypadat mladší. Podívejte se na bohatství ukryté v zelenině: Meloun – působí jako balzám, pokud […]
Dýně jako ananas
Naložit dýni tak, aby chutnala jako ananas, je celkem dost receptů. Připravíme si dvě a půl kila nakrájené dýně, kterou nejdříve oloupeme, dva dl octa, šest set gramů cukru krystalu, dva oloupané citrony nakrájené na plátky, pět kusů hřebíčku a dvě ananasové tresti. Dýni zalijeme dva a půl litrem vody, přidáme ocet,trest a necháme do […]
Co s velikonočními vařenými vajíčky? Tyto 3 skvělé recepty!
Sešlo se vám doma mnoho velikonočních vařených vajíček, která však nejste schopni na posezení sníst? Co s nimi tedy dělat, když se na ně nechcete pouze dívat a poté je vyhodit? Využijte veškerá vykoledovaná vajíčka na tyhle dobroty! Vaječná pomazánka Ingredience: 4 vejce natvrdo, 150 g pomazánkového másla, 1 lžička hořčice, najemno nasekaná, 50g konzerva […]
Konzervované rybí produkty se stále drží na žebříčku oblíbenosti
Tuňák nebo sardinky dlouhodobě patří k vyhledávaným konzervovaným potravinám. Jejich přednostmi jsou tradiční nezaměnitelná chuť, jednoduchá příprava a dlouhá trvanlivost. Jednička na trhu Tou je tuňák Rio Mare, který vás nikdy nezklame. Výrobce totiž přísně dbá na celý proces jeho zpracování. Maso od první chvíle podstupuje řadu kontrol a procesů čištění, čemuž vděčíme za výslednou kvalitu […]
Nápady na halloweenské tvoření s dětmi!
Halloween je za dveřmi a Vám nezbývá nic jiného než děti zabavit tvořivou činností v chladných nebo deštivých dnech. Co takhle zavítat do kuchyně a vyrobit strašidelné dobroty nebo nějakou výzdobu do dětského pokoje pro tento nevšední večer? Vydlabané dýně Vydlabané dýně coby strašidelné lampiony jsou naprostou klasikou. Pokud chcete vyzkoušet něco jiného a nového než […]