Těhotenství skutečně není záminkou k tomu, abychom se přejídaly. Takže jíst za dva není vůbec nutné. Abyste přivedly na svět zdravé, dobře vyvinuté dítě, stačí dbát na to, jak se stravujete a jak je každodenní jídelníček vyváženě sestavený.
Rubrika: Gastronomie
Šéf na grilu aneb škola vaření
Televize Prima divákům přináší nový pořad, který nás zasvětí do tajů grilování. Zdeněk Pohlreich vám s břitkým humorem a s nadhledem předvede své gastronomické umění.
Upéct dort není tak těžké, jak na první pohled vypadá
Podzim je v plném proudu a mnozí rodiče tráví svůj volný čas v obývacím pokoji u televize. Jen málokdy je počasí tak pěkné, aby lákalo ven. Na druhou stranu, v klidu si posedět a popovídat také není k zahození.
Zahradní grily: Léto bez grilování je jako zima bez koulování
Léto se pomalu, ale jistě přehouplo přes polovinu a já věřím, že si ho užíváte. I přesto, že převažují deštivé dny, občas se najdou ty, které jsou jako stvořené pro zahradní párty s přáteli či rodinou.
Kupujete Fair Trade výrobky?
Víte, co je to Fair Trade? Do češtiny můžeme toto slovní spojení přeložit jako „férový obchod“. Jaká je základní myšlenka tohoto systému, to se dozvíte v následujícím článku.
Máte rádi čokoládu?
Výraz „čokoláda“ pochází z aztéckého slova xocolatl (hořká voda). Kvalitní pravá čokoláda je totiž hořká, nikoliv přeslazená.
V hlavní roli brambory
Brambory jsou nepostradatelnou surovinou v naší kuchyni. Dobře zasytí, jsou významným zdrojem vitamínu C a draslíku.
Italská kuchyně
Na úvod je třeba říci, že v podstatě neexistuje pouze italská kuchyně, nýbrž se pokrmy připravují dle jednotlivých dílčích způsobů v závislosti na konkrétních regionech, přičemž každý region má svá specifika.
Olivy – v kuchyni i v kosmetice
Kvalitní olivový olej lze využít nejen v kuchyni, ale také v péči o pokožku a vlasy. Nejlepší je extra panenský olivový olej.