Co budeme potřebovat 1 větší růžička květáku (100 g),250 ml teplé vody ,1žloutek ,1 lžička oleje Náš tip: Máte ráda kromě vaření i ruční práce? Šití v poslední době získává na oblibě, pokud se chystáte ušít svůj originální kousek, bude se vám hodit teplákovina metráž, na www.snovelatky.cz mají na výběr spoustu druhů. Postup přípravy květákové […]
Rubrika: Večere
Pomazánka s ředkvičkami
Co budeme potřebovat 50 g taveného nízkotučného sýra, 3 lžičky másla, několik ředkviček Jak na pomazánku s ředkvičkami Máslo utřeme se sýrem do pěny, přidáme nastrouhanéředkvičky a mažeme na chléb nebo pečivo.
Krůtí polévka
Co budeme potřebovat krůtí maso (80 g) na vývar ,kousek mrkve, petržel,2 kostky brambor,špalíček pórku (celkem 40 g zeleniny) ,300 ml vody Příprava dětské krůtí polévky Kousek krůtího masa uvaříme ve vodě. Ke změklému masupřidáme do vývaru zeleninu (mrkev, pórek, petržel, brambory)a opět povaříme. Uvařenou zeleninu s kouskem masa (asi 20 g)rozmixujeme a podáváme.
Rajská polévka
Co budeme potřebovat 1 lžička rýžové kaše Hami ,1 středně velké rajče (40 g), petrželka ,1 lžička oleje Příprava dětské rajiské polávky Rajče spaříme vroucí vodou, ponoříme krátce do studené vody,oloupeme a nakrájíme. Zalijeme asi 300 ml vody a uvařímedoměkka. Takto připravenou polévku zahustíme dle chuti 1–2lžícemi rýžové kaše Hami. Hotovou polévku zamícháme,přidáme trochu oleje […]
Hovězí zeleninová polévka
Co budeme potřebovat 20 g vařeného libového hovězího masa ,1 kousek mrkve (20 g),1 kolečko petržele a stejné množství pórku (20 g),350 ml teplé vody ,1/2 lžičky olivového oleje Příprava hovězí zeleninové polévky pro děti Omyté, nadrobno nakrájené hovězí maso zalijeme vodou auvaříme do poloměkka. Očištěnou a omytou zeleninu přidámek masu a vaříme, až je […]
Květáková polévka s vločkami
Co budeme potřebovat 2 růžičky květáku (100 g), 300 ml vody, asi 10–15 g ovesných vloček, 1 lžička olivového oleje Příprava květákové polévky s vlačkami Květák uvaříme a vyjmeme. Do vývaru přidáme předemnamočené vločky a uvaříme hodně doměkka. Rozmixujemea přidáme uvařený a najemno vidličkou namačkaný květák.Vmícháme olej, nasekanou petrželku a podáváme.
Zeleninová polévka
Co budeme potřebovat Kousek mrkve, petrželku, špalíček pórku (4 cm) nebo naťová petržel (celkem 60 g zeleniny), 300 ml vody, 1/2 lžičky oleje (olivového), 10–15 g bezvaječných těstovin nebo rýže Příprava zeleninové polévky Nastrouháme mrkev, petržel a přidáme nasekaný pórek nebopetrželku. Zalijeme vodou, přidáme kapku olivového oleje adáme vařit. Za varu přisypeme k měkké zelenině […]